Samen vernieuwing mogelijk maken

Het onderbewustzijn naar boven halen

Wat hebben organisaties nog te bieden? De betrokkenheid en bevlogenheid is nog nooit zo laag geweest. Hoe vinden professionals hun weg?

Neem contact met ons op

VEREENVOUDIGEN
Van oud naar nieuw gedrag

Vernieuwingen in organisaties mislukken vaak omdat oud gedrag niet veranderd. Verandering ontstaat pas als de nood echt hoog is, bijvoorbeeld door gemaakte fouten of financiƫle verliezen. Als er geen duidelijke noodzaak is, wordt er niet gekeken naar de patronen en overtuigingen uit het onderbewustzijn die veel van ons handelen bepaalt.

 

VERBINDEN
Van belemmerend naar effectief

Met onze methodiek Samen werken aan vernieuwing gaan we aan de slag met dat onderbewustzijn. Samen met een aantal medewerkers formuleren we nieuw gedrag en vergelijken dat met het huidige gedrag. Over die verschillen hebben we vervolgens een goed gesprek. Welke overtuigingen liggen eronder? Welke zijn effectief, welke belemmerend?

VERSNELLEN
Aan de slag met nieuw gedrag

Met deze inzichten organiseren we bijeenkomsten over de gewenste verandering en het gedrag dat daarbij hoort. In deze fase zijn wij aanjager en ideeƫngenerator. Samen komen we tot de vaardigheden die nodig zijn vernieuwing te realiseren. Deze vaardigheden komen voort uit de gesprekken met medewerkers, waardoor het stukken makkelijker wordt draagvlak te krijgen in de rest van de organisatie.

Meer weten?

Neem contact op met Suzanne. Bellen? Bel naar: +31 23 531 04 91

Suzanne Hoogland

Organisatie- en sociaalpsychologe, geschoold in verander- en interventiekunde. Nieuwsgierig en moeilijk van haar stuk te brengen. Stelt veel vragen en zoekt constant naar onderliggende processen. Bemoeial. Waardevol in organiseren en training.