Visie op werken

Ontwikkel je eigen stijl van werken

Onze neiging tot controle en beheersing zit ons nog steeds in de weg. Er gebeurt van alles. Het gaat razendsnel. We zoeken oplossingen in nieuwe manieren van werken.

Neem contact met ons op

VEREENVOUDIGEN
TOEGEVOEGDE WAARDE VINDEN

In tijden van snelle veranderingen is het belangrijk dat een organisatie een helder beeld heeft van de eigen toegevoegde waarde (het waarom) en een werkstijl creëert die daarbij past. Een nieuwe manier van werken is geen doel op zich, maar een middel om de ambities van de organisatie te realiseren en haar toegevoegde waarde te blijven leveren.

VERBINDEN
DE EIGEN CULTUUR WAARDEREN

Het nieuwe werken, agile, scrum, lean zijn vertrouwde begrippen. Het zijn ook hypes die niet overal goed uitpakken. We zien organisaties die heel succesvol nieuwe manieren van werken invoeren en andere die er weer van afstappen. De reden: er is niet één manier van werken die overal werkt. Elke organisatie is uniek en heeft een eigen werkstijl.

VERSNELLEN
IDENTITEIT

Een visie op werken is altijd gebaseerd op de identiteit, de waarden en de ambities van een organisatie. Samen onderzoeken wij welke manier van werken het best past bij jouw organisatie en we begeleiden je bij de realisatie ervan.

Meer weten?

Neem contact op met Henny. Bellen? Bel naar: +31 23 531 04 91
Henny van Egmond

Veranderkundige. Strateeg. Unieke persoonlijkheid. Woordkunstenaar. Stelt de vragen die niemand anders durft te stellen. Met zijn enorme parate kennis helpt hij onze opdrachtgevers vooruit, het liefst met ingewikkelde vraagstukken.