Jouw Roadmap naar een Hybride manier van Werken

We gaan hybride werken, wat nu?!

In deze masterclass maak je in zes modules jouw roadmap naar een nieuwe, hybride manier van werken. Elke module wordt gegeven door een van de Yolk-experts, allen met jarenlange ervaring op het gebied van nieuwe manieren van werken, leiderschap en cultuur.

Schrijf je nu in voor de eerste reeks na de zomer op maandagen en woensdagen van 16.30-17.30 uur op 6, 8, 13, 15, 20 en 22 september

The basics

Dit is hybride werken.

Iedereen heeft het erover maar gebruikt verschillende definities: Hybride werken. Er zijn verschillende belangen en perspectieven. Voor het individu en de organisatie. Wat is die van jou?  De uitdagingen voor de drie typen organisaties: de klassieke, de hybride en de nomade). Wat is jouw verhaal?

Na deze module heb je inzicht in de voor- en nadelen van hybride werken op individueel, team- en organisatieniveau en heb je een beeld waar jij staat in de ontwikkeling naar een organisatie waar mensen hun verantwoordelijkheid kunnen en willen nemen. Je hebt een verhaal naar je organisatie waarom en hoe jullie stappen gaan zetten naar een nieuwe, hybride manier van werken.

Zes basisactiviteiten die ons werk bepalen.

Geconcentreerd werkten, afhandelen, informeel overleg, samen werken, formeel overleg en presenteren. Wat doe je waar en wanneer, logischerwijs? En hoe verschilt dat per rol in jouw organisatie? Wat ga je doen om de toevallige ontmoeting mogelijk te maken? Welke nieuwe technologie gaat je helpen voor de zaken die je normaal fysiek deed? Hoe werkt het als de ene wel en de ander niet op kantoor zit? Spelregels of alles vrij?

Na deze module beschik je over de kennis en kunde om in jouw organisatie activiteit gerelateerd en tijd- en plaatsonafhankelijk werken toe te passen. Het stelt je in staat om je mensen te helpen met de fysieke en virtuele faciliteiten die passen bij hun rol en afspraken te maken hoe jullie daar in jullie organisaties zo effectief en efficiënt mogelijk mee om kunnen gaan.

De veranderende rol en functie van het kantoor.

Wat moet ik doen met ons kantoor? Inzicht in de verschillende functies van het kantoor (en de menselijke behoefte om elkaar te zien). De zes activiteiten uit de vorige module: waar doe je wat het best? En wat biedt het virtuele kantoor?

Na deze module kun je met jouw organisatie bepalen of en hoe jullie in de toekomst gebruik willen maken van het kantoor. Je bent op de hoogte van de meest recente onderzoeken over de rol en de betekenis van fysieke ontmoetingen voor organisaties en beschikt over een methodiek om de verschillende aspecten hiervan tegen elkaar af te wegen. Denk hierbij aan zaken als merkbeleving, innovatief vermogen, het al dan niet willen behouden van cultuuraspecten en de relatie met jullie klanten.

Geef je op en doe mee

Change

Op weg naar een cultuur waarbij veranderen normaal is.

Uit het oog, uit het hart? Over betrokkenheid, verantwoordelijkheid, wendbaarheid en veerkracht als de sleutels voor succesvol werken in een hybride organisatie. Hoe verhoog je betrokkenheid? Wat kun je doen om mensen en dus de organisatie veerkrachtiger te maken? En wanneer zijn mensen bereid werkelijkheid verantwoordelijkheid te nemen? Kortom, een cultuur waarin veranderen normaal is.

Na deze module weet je wat erbij komt kijken om de wendbaarheid en veerkracht van je organisatie te verhogen en welke rol betrokkenheid en autonomie daarbij speelt. Je kent de meest recente inzichten op het gebied van cultuurverandering en beschikt over een overzichtelijk methodiek om hiermee met jouw organisatie aan de slag te gaan.

Over verbindend leiderschap.

Is er een écht verschil tussen leiderschap in een fysieke en in een hybride wereld? Cruciaal is de bedoeling van het werk helder te krijgen, zodat mensen zelf kunnen bepalen wat de juiste dingen zijn om te doen. Sturen op outcome in plaats output. Dé leiderschapsstijl voor hybride organisatie: betekenis geven, ondersteunen, faciliteren. Verbindend leiderschap.

Na deze module beschik je over een reeks praktische inzichten die je helpen om het leiderschap in jouw organisatie verder te ontwikkelen en kun je concreet aan de slag met het model van de ‘Connected Leader’. Je kent de systemische en gedragskenmerken hiervan en weet hoe deze aansluiten bij nieuwe manieren van werken.

Nieuwe gewoontes en nieuwe rituelen.

Hybride werken vraagt om andere werkwijzen en gedrag. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In deze module maak je kennis met de zaken die ons gedrag beïnvloeden en leer je de ‘habitloop’ kennen: in 40 dagen naar nieuwe gewoonten.

Na deze module ben je bekend met de ‘Tiny Habit methodiek’ en weet je hoe je deze kunt toepassen om nieuwe rituelen en gewoontes te introduceren. Concreet heb je een aanpak voor: feedback geven en ontvangen, vitaliteit, in verbinding blijven en working apart together.

Geef je op en doe mee

Zo werkt het

  • Zes modules voor € 495 excl. btw.
  • Elke module duurt 60 minuten en is online.
  • Je wordt begeleid door een van de Yolk-experts, allen met jarenlange ervaring op het gebied van nieuwe manieren van werken, leiderschap en cultuur.

Meld je hier aan.

Maud Cordemeijer

Rechtdoorzee. Energiek. Probleemoplosser. Snelle denker en snel van begrip. Doorzetter. Altijd met een glimlach. Brengt onze gastvrijheid naar een hoger plan. Houdt projecten op koers en het team bij elkaar.