Obvion Heerlen Nieuwe Werken, Yolk

Adaptief en
innovatief werken

Obvion in Heerlen is een van de vijf grootste hypotheekverstrekkers in Nederland. Obvion is sterk klantgedreven en wordt door klanten hooggewaardeerd. In de volatiele en sterk concurrerende hypotheekmarkt wil Obvion het adaptief en innovatief vermogen van de medewerkers vergroten om voorop te kunnen blijven lopen in productaanbod en dienstverlening.

Yolk heeft met Obvion gezocht naar de kern van de manier van werken die daarvoor nodig is. Wat hebben we nodig om onze ambities waar te maken? Welke manier van werken willen we dan ontwikkelen? Welke werkomgeving gaat ons daarbij ondersteunen?

Yolk Vereenvoudigen

Vereenvoudigen

We zijn gestart door met medewerkers en directie te benoemen wat de kern is van de manier waarop we willen werken. De essentie die we met elkaar hebben benoemd is klantpartnerschap, ondernemend zijn, co creëren en samenwerken in een inspirerende werkomgeving die je daarin ondersteunt.

Yolk Verbinden

Verbinden

Op basis van deze kenmerken is het team van Obvion met hun collega’s in gesprek gegaan over de werkstijl. Zo buiten, zo binnen, zij traden zelf op als klantpartner voor hun collega’s, met respect voor hun ondernemerschap. De collega’s werden uitgenodigd om in te stappen in het project en hun manier van werken vorm te geven op basis van de kenmerken van de werkstijl. In vertrouwen dat zij hun eigen keuzes kunnen maken en de dingen soms anders doen dan verwacht, vernieuwend.

Yolk Versnellen

Versnellen

Er kwam een beweging op gang waarin medewerkers zelf hun nieuwe manier van werken vormgeven onder het motto ‘experimenteren en al doende leren’. Gaandeweg groeiden de initiatieven en voorbeelden en inspireerden collega’s elkaar waardoor de nieuwe manier van werken ‘als vanzelf’ vorm kreeg.

Het nieuwe werken

Dit levert het op:

  • Een visie op de gewenste manier van werken.
  • Een veranderaanpak die past bij de organisatie, met veel eigen inbreng en hoge effectiviteit.
  • Eigenaarschap en het gevoel alsof het vanzelf gaat.
Lees hier alles over

Aan de slag!

Yolk is dé expert op het gebied van het nieuwe werken en ondersteunt organisaties van idee tot realisatie. Samen met de organisatie ontwikkelen we de werkstijl en zorgen voor een succesvolle invoering, compleet met workshops rond leiderschap, nieuwe werkafspraken voor teams en nieuwe vaardigheden om slimmer samen te werken.