Verbindend Leiderschap MvIM, Yolk

Leergang Verbindend leiderschap

Yolk verzorgt een leergang ‘Verbindend leiderschap’ voor managers van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Het ministerie merkt dat vraagstukken complexer worden, ze vragen om een integrale aanpak over de grenzen van afdelingen, directies, directoraten-generaal en in samenwerking met externe partijen. Dat betekent een andere rol voor leiders: minder voorschrijvend, meer co creatie, luisteren, responsief zijn, verbinden en faciliteren.

Yolk Vereenvoudigen

Vereenvoudigen

Vereenvoudigen, verbindend leiderschap

De deelnemers aan de leergang zijn reeds bekwaam in hun traditionele vak en rol als leidinggevende, wij bieden hen een volgende stap in hun ontwikkeling, niet op vaardighedenniveau, maar door hen ervaringen te bieden, die te onderzoeken en erop te reflecteren. En omdat het belangrijk is dat een leider zijn of haar verhaal kan vertellen zodanig dat anderen zich eraan kunnen verbinden, besteden we veel aandacht aan het vinden en vertellen van dat eigen verhaal.

Yolk Verbinden

Verbinden

Verbinden, verbindend leiderschap

Als we ons willen verbinden met de energieke samenleving, dan moeten we die opzoeken. We gaan op pad. Naar een buurtcomité, een Syrische kapper, de aanleg van een bedrijventerrein. We gaan in gesprek over de strategie van het Ministerie. Deelnemers reflecteren op hun ervaring en hun overtuigingen en werken gedurende de leergang aan een vraagstuk dat hen experimenteerruimte biedt. Zij experimenteren met hun stijl van leidinggeven we werken aan hun eigen ontwikkeling.

Yolk Versnellen

Versnellen

Vereenvoudigen, verbindend leiderschap

De deelnemers maken tijdens de leergang een grote stap zowel individueel als groep. Dat brengen zij terug in hun werkpraktijk, individueel en als leergroep. Inmiddels vormen zij met de andere leergangen een voorhoede in het departement. De ervaringen en experimenten van kleine groepen medewerkers leiden niet alleen tot persoonlijk inzicht en ontwikkeling, maar zijn ook een voedingsbodem voor nieuwe manieren van werken in het departement.

Al het tekenwerk op deze pagina door Ideas, bureau voor de vorm.

Leiderschap

Dit levert het op:

  • Inzicht in modern en succesvol leiderschap, gebaseerd op contextueel in plaats van situationeel handelen.
  • Vaardigheden om zich te verbinden met andere inzichten en nieuwe ontwikkelingen.
  • Ervaring met het aangaan van relaties, het leggen van verbanden tussen community’s en het gezamenlijk creëren van waardengemeenschappen.
Lees hier alles over

Aan de slag!

Yolk organiseert leiderschapstrajecten waarin we je in contact brengen met anderen, met andere zienswijzen en nieuwe ontwikkelingen en daardoor met je zelf. Zodat je nieuw leiderschap kunt ontwikkelen dat past bij deze tijd. En bij jou.

 

Deze mensen werkten mee

Karin Agterbosch