Hybride werken, het eerlijke verhaal vertaald naar jouw organisatie

Hybride werken: ook iets voor jou?

We gaan hybride werken. We gaan met behulp van technologie en passend bij onze doelstellingen mensen de mogelijkheid bieden om hun werk op een eigen gekozen plaats of tijd te doen.

Laat hier je gegevens achter

Wij hebben inmiddels meer dan 100 organisaties begeleid in het ontwikkelen en invoeren van nieuwe manieren van werken en worden gezien als een van de leidende denkers op het gebied van innovatieve manieren van werken en organiseren.

Maak je toekomstige werkstijl concreet

Focus niet op thuiswerken, maar denk na over wat je als organisatie wilt bereiken, voor welke uitdagingen je staat en hoe je die kunt oplossen met een andere manier van werken. Hybride werken heeft voordelen, maar het is een middel, geen doel.

Beschrijf je gewenste werkstijl door je toekomstplannen en ambities te vertalen naar je manier van werken. Maak dit zo concreet en tastbaar dat het je helpt om beslissingen te nemen over investeringen in faciliteiten, vastgoed en IT.

 

 

Wees eerlijk over wie je bent en wat je doet

Elke organisatie is uniek en het werk dat je doet maakt je wel of niet geschikt hybride werken. Organisaties met repetitief en individueel werk zitten bijvoorbeeld niet per se te wachten op hybride werkmethoden. In organisaties met een hoge mate van creativiteit weten we dat bij toenemende complexiteit de behoefte aan samenwerking, communicatie en zorg voor welzijn essentiële succesfactoren worden. Hoe werkt dat als niet iedereen bij elkaar op kantoor zit?

Als je ervan overtuigd bent dat je je medewerkers altijd moet kunnen zien om ze aan het werk te houden, dan is hybride werken niets voor jou. Als je er daarentegen van uitgaat dat mensen altijd hun best willen doen en dat het jouw rol als leider is om hen daarbij te helpen, dan biedt hybride werken enorme mogelijkheden om beter te worden in het werk.

 

 

Hybride werken moet bij je passen

Tijdens corona hebben we geleerd dat organisaties die al stappen hadden gezet in de richting van nieuwe manieren van werken, minder problemen ondervonden in de omschakeling naar volledig thuiswerken. Medewerkers waren gewend om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en werden gedreven door hun resultaten. Ook zagen we dat mensen die bedreven waren in het zogeheten activiteitgericht werken successen boekten. Medewerkers hadden een duidelijk beeld van hun taken en wisten welke faciliteiten zij daarbij nodig hadden.

Inspirerend en empathisch leiderschap bleek een cruciale factor te zijn om teams en individuen verbonden en betrokken te houden. Leiders die vertrouwen hadden in de professionaliteit van hun werknemers en het als hun verantwoordelijkheid zagen om de voorwaarden te scheppen waaronder zij hun werk konden doen, behaalden onverwachte nieuwe en verbeterde resultaten met hun teams.

Hybride werk leek te floreren in een cultuur van openheid waarin interactie behouden blijft, men elkaar ter verantwoording roept, en waarin de risico’s van eenzaamheid, stress en zelfs burn-outs worden verminderd. Het meest succesvol waren organisaties waren met een duidelijk (sociaal) doel, waaraan de medewerkers zich emotioneel hadden gecommitteerd.

Interesse? Laat hier je gegevens achter. We sturen je onze onze white paper en nemen contact met je op.

Maud Cordemeijer

Rechtdoorzee. Energiek. Probleemoplosser. Snelle denker en snel van begrip. Doorzetter. Altijd met een glimlach. Brengt onze gastvrijheid naar een hoger plan. Houdt projecten op koers en het team bij elkaar.