Jouw verhaal zo vertellen dat je je doelen bereikt

Doorvertel-verhaal

Hoe vertel je een verhaal dat mensen in beweging brengt? En wat wordt jouw verhaal als het weerstand oproept? In deze workshop van een dag bouwen we samen aan een verhaal waarmee je verder kunt.

Neem contact met mij op

Vereenvoudigen

Yolk, corporate storytelling

Storytelling is hip en het aanbod aan opleidingen en begeleidingen is overweldigend. De Chief Storyteller is inmiddels een breed geaccepteerde functie. Narratief coachen en Narratief leiderschap zijn gemeengoed.

Literatuurwetenschapper Joseph Campell (1904-1987) bestudeerde alle grote verhalen van de mensheid: sprookjes, legenden, volksvertellingen, de grote heilige verhalen. Gefascineerd als hij was door het gedachtegoed van psychiaters als Freud en Jung, ontdekte hij een universeel patroon in alle verhalen: het oerverhaal met archetypische patronen en één bedoeling: helderheid krijgen over wie je bent en wat je hier komt doen.

 

Vertellen

‘De reis van de held’, noemt Campell het: een verhaal dat iedereen raakt omdat het universeel is:  De held wordt uitgedaagd om een bestaande situatie te doorbreken en een nieuwe status te bereiken. Het oude voldoet niet meer. Wat vroeger goed was, past niet meer. De held gaat op zoek naar het nieuwe. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Tegenslag volgt op tegenslag. Kleine overwinningen volgen. Nóg meer tegenslag. En dan, als niets meer lijkt te lukken: het inzicht.

In deze workshop werken we aan jouw verhaal van de held. Jouw afscheid van het oude en uitdaging voor het nieuwe.

 

Versnellen

Samen gaan we aan de slag. Hoe zet je een verhaal op? Wat is een verhaal? En hoe maak je een verhaal waarvan mensen zeggen, dat heb ik ook zo meegemaakt? Een verhaal waarmee je verbinding maakt?

We oefenen met jouw verhaal en met het contact maken met je publiek. We onderzoeken hoe mensen luisteren en hoe jij daar met het vertellen op in kunt spelen. Je ervaart hoe je met jouw verhaal een veilige omgeving kunt creëren waarin mensen worden uitgenodigd om ook hun verhaal  te delen. Zodat je een gemeenschap creëert rond de doelen die jij voor ogen hebt.

Wat is jouw opgave? Welke oproep volg je? Wie gaat je helpen? Welke drempel moet worden geslecht? Welke beproevingen wachten je? Welke waarheid ligt in het verschiet? Welk inzicht levert dat op? En welke plek ga je dat geven?

 

 

Meld je aan

Neem contact op met Aart via dit formulier of bel nu naar: +31 23 531 04 91
Aart Bouwmeester

Verhalenverteller, aanjager, verbinder. Heeft Yolk ingericht zoals hij zelf graag werkt. Geeft snel richting en weet als geen ander de juiste mensen bij elkaar te brengen. Pragmatisch. Energiek. Past zich snel aan. Brengt een berg ervaring mee.