Yolk, bureau voor organisatieontwikkeling

Verandertraject

Voor een implementatie verandertraject moet je bij Yolk zijn. Veel leidinggevenden stellen cultuurveranderingen uit. Ze zijn ervan overtuigd dat het goed zou zijn om over te gaan tot zelforganiserende teams. Toch zijn er allerlei redenen die hen tegenhouden om te starten met zo’n verandertraject. Misschien voel je bij veel personeel een weerstand tegen veranderingen? Dit is logisch. Voor heel wat mensen is veranderen moeilijk. We willen je vertellen dat het met hulp van Yolk zeker gaat lukken.

Methodiek om verandertraject te implementeren

Dankzij het gebruik van onze methodiek is een verandertraject vrijwel altijd succesvol te realiseren. Heb je al eens een kijkje genomen op onze website? Daar lees je veel over onze manier van werken en over ons aanbod. Belangrijk is ook ons team. Wij werken met verschillende mensen die allemaal zo hun eigen kwaliteiten hebben. Zo bieden we je een bedrijfskundige, een levenskunstenaar en een veranderkundige. Wil je hen beter leren kennen? Je kunt hen persoonlijk een berichtje sturen.

Vereenvoudigen, verbinden en versnellen bij implementatie verandertraject

Onze aanpak werkt in de meeste gevallen uitstekend bij een verandertraject implementeren. Vereenvoudigen, verbinden en versnellen zijn hierbij belangrijke termen. Ook maken we vaak gebruik van onze Cultuurmeter. Denk je dat wij ook voor jou iets kunnen betekenen? Wil je toch liever eerst meer weten over onze aanpak? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Lees meer

Wij kennen de valkuilen en de weg vooruit. Helder, snel bij de kern en gemakkelijk in de samenwerking.

Vereenvoudigen, verbinden, versnellen

Onze thema’s

Ons team

Sem Stemerding Yolk
Sem Stemerding
Henny van Egmond Yolk
Henny van Egmond
Coco Jansen Yolk
Coco Jansen
Aart Bouwmeester Yolk
Aart Bouwmeester

Leer ons kennen

Wij kennen de valkuilen en de weg vooruit. Helder, snel bij de kern en gemakkelijk in de samenwerking

Vind hier de mensen van Yolk