Yolk, bureau voor organisatieontwikkeling

Virtueel samenwerken

Digitalisering wordt in steeds meer bedrijven doorgevoerd en is een bijna onhoudbaar proces. De technische mogelijkheden zijn hier dan ook volop voor aanwezig, dus waarom ook niet? In vrijwel alle bedrijven is e-mail bijvoorbeeld het belangrijkste communicatiemiddel, zowel intern als extern. De volgende stap die door de corona pandemie een boost heeft gekregen, is thuiswerken. Hoewel in eerste instantie min of meer verplicht, blijken veel bedrijven en medewerkers hiervan de meerwaarde in te zien. Thuiswerken is een blijvertje en zal steeds vaker worden doorgevoerd. Maar dit houdt ook een nieuwe manier van samenwerken in. Virtueel samenwerken is natuurlijk heel anders dan fysiek samenwerken op de werkvloer.

Een cursus virtueel samenwerken is nuttig

Je kunt je voorstellen dat als medewerkers altijd gewend zijn geweest om met elkaar samen te werken op de werkvloer, dat het even wennen zal zijn om virtueel samen te werken. Een medewerker kan goed presteren op de werkvloer, maar kan grote moeite hebben om bij thuiswerken de werkzaamheden uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld doordat er geen discipline is. Men zit in een huiselijk omgeving, waardoor privézaken moeilijker te scheiden zijn. Dit kan grote invloed hebben op de productiviteit van je medewerkers. Een cursus virtueel samenwerken is dan zeer nuttig. Hierbij leer je hoe je ondanks dat je elkaar niet fysiek op de werkvloer ziet, virtueel toch goed kunt samenwerken.

Volg een virtueel samenwerken cursus bij Yolk

Yolk weet hoe lastig het soms kan zijn om virtueel samen te werken. Het is een nieuwe werkelijkheid, waar je misschien aan moet wennen en waarbij nieuwe procedures en regels nodig zijn. Wij bieden een virtueel samenwerken cursus aan. Hierbij leer je dat je uiteraard wel aan de situatie mag wennen, maar dat virtueel samenwerken zeer veel mogelijkheden biedt voor zowel het bedrijf als de medewerkers. Met onze virtueel samenwerken cursus, stoom je je bedrijf klaar voor de toekomstige manier van werken.

Lees meer
Vereenvoudigen, verbinden, versnellen

Onze thema’s

Ons team

Henny van Egmond
Coco Jansen
Aart Bouwmeester

Leer ons kennen

Wij kennen de valkuilen en de weg vooruit. Helder, snel bij de kern en gemakkelijk in de samenwerking

Vind hier de mensen van Yolk