Yolk, bureau voor organisatieontwikkeling

Virtueel vergaderen

Met de vele online mogelijkheden, is het niet meer nodig om bij een vergadering allemaal fysiek op een bepaalde locatie aanwezig te zijn. Virtueel vergaderen heeft dan ook een grote vlucht genomen. Het belangrijkste voordeel is wel de tijdwinst die je hiermee bereikt en dit is natuurlijk kostenbesparend. Reistijd om naar een vergaderlocatie te komen is niet meer nodig. Vaak wordt er tijdens een virtuele vergadering eerder to the point gegaan, waardoor vergaderingen ook minder lang hoeven te duren. Vanuit het oogpunt van productiviteit en tijdwinst, is virtueel vergaderen voor een organisatie zeker het overwegen waard.

Vergaderen virtueel moet je leren

Misschien dat het vreemd klinkt, maar vergaderen virtueel houdt meer in dan plaatsnemen achter een webcam. Uiteraard zijn de voortgang en resultaten van een project zeergeschikt om virtueel te bespreken, maar er zijn ook vergaderingen die minder geschikt zijn om virtueel te laten plaatsvinden. Denk hierbij aan vergaderingen met bedrijfsgevoelige informatie. Hoe veilig is dit en welke onderwerpen kun je beter face to face bespreken? Denk ook aan sollicitaties of functioneringsgesprekken. Dit kan virtueel, maar alle non-verbale communicatie is lastiger mee te krijgen, wat toch erg belangrijk is bij dit soort gesprekken. En dan zijn er nog bepaalde gedragingen tijdens het vergaderen. Worden hier bijvoorbeeld afspraken over gemaakt, zoals een kledingvoorschrift?

Met een training virtueel vergaderen van Yolk succesvolle vergaderingen houden

Virtueel vergaderen kan een echte aanwinst zijn voor een bedrijf. Het bespaart tijd en kosten. Maar dit houdt wel in dat iedereen die deelneemt aan een virtuele vergadering zich bewust is van hoe de protocollen werken en zich houdt aan gemaakte afspraken. Dan is virtueel vergaderen zeer effectief. Yolk biedt een training virtueel vergaderen aan, waarbij je leert waar je op moet letten en hoe je zo optimaal mogelijk gebruikmaakt van de voordelen van virtueel vergaderen. Na de training virtueel vergaderen, is je organisatie klaar voor het nieuwe vergaderen.

Lees meer
Vereenvoudigen, verbinden, versnellen

Onze thema’s

Ons team

Henny van Egmond
Coco Jansen
Aart Bouwmeester

Leer ons kennen

Wij kennen de valkuilen en de weg vooruit. Helder, snel bij de kern en gemakkelijk in de samenwerking

Vind hier de mensen van Yolk