Richting geven aan wendbaarheid

Toegevoegde waarde mogelijk maken

De hausse aan wendbaar –agile– organiseren heeft niet alleen gevolgen voor teams maar ook voor de wijze waarop leiding wordt gegeven. Divers samengestelde, flexibele teams vragen om nieuwe vormen van organiseren en leidinggeven waarin mensen autonoom en in vrijheid kunnen werken.

Neem contact met ons op

Volledige focus

Yolk, sterke teams bouwenJe doel is te zorgen voor vertrouwen, samenwerking, openheid, transparantie, respect en waardering in plaats van hiërarchie, compliance, controle en rigide processen.

Bij alles wat je doet vraag je af wat de toegevoegde waarde voor de klant is. En dat is iedereen die jouw werk in ontvangst neemt.

 

Breng het werk naar de mensen

Visie op werkLaat teams met rust; laat ze het zelf ontdekken. Maar blijf op de hoogte en praat met de vakmensen in plaats van gedetailleerde rapportages te eisen. Zorg dat je zelf ook hun vak verstaat. Neem afscheid van procesmanagement. Breng het werk naar de mensen in plaats van mensen naar werk.

Zorg voor kennisdeling zodat afhankelijkheid van individuele medewerkers wordt voorkomen.

 

Eigenaarschap

 

Deins er niet voor terug om zelf feedback aan je teamleden en collega’s te vragen. Sta er open voor om je gedrag te veranderen en aan te passen. Zorg voor een open en respectvolle cultuur waarin het feedbackproces over en weer plaatsvindt.

Het gebeurt maar al te vaak dat organisaties hun zich op een agile manier inrichten zonder de gewenste resultaten te behalen. Vaak is er dan binnen de teams een gebrek aan eigenaarschap, waardoor er te weinig eigen initiatief wordt genomen.

Juist in wendbare organisaties zijn richting, sturing en visie van belang.

Meer weten?

Neem contact op met Henny via dit formulier of bel hem nu: +31 23 531 04 91

Henny van Egmond

Veranderkundige. Autoriteit Toekomst van werk. Liefhebber van het goede gesprek. Stelt de vragen die niemand anders durft te stellen. Met zijn enorme parate kennis helpt hij zijn opdrachtgevers vooruit, het liefst met ingewikkelde vraagstukken.