podcast header

Klaar met je werk?

Yolk17 juni 2020

Wanneer zijn mensen klaar met hun werk? Nu we thuiswerken en dat nog wel een tijdje blijven doen is dat een relevante vraag waarover Maarten Korz en Henny van Egmond praten in deze nieuwe podcast.

 

Thuiswerkers zijn productiever, blijkt uit veel onderzoeken. Komt dat ze efficiënter werken, eindelijk niet gestoord worden door prietpraat van collega’s, of omdat ze vooral onzeker zijn over wat van hen wordt verwacht en ze dus langer doorwerken? Of komt het doordat ze geen onderscheid meer maken tussen werk en privé en eigenlijk continu werken?

Henny en Maarten hebben het ondermeer over het interview met Chief HR Janine Vos van Rabobank die een heel nieuwe tijd ziet aanbreken: wat komen mensen nog op kantoor doen?

Daan van Lith vraagt zich af wat er gaat gebeuren met het werken op afstand. Terug naar kantoor of blijf maar lekker thuis? Goede resultaafafspraken zijn belangrijk. Ook een gesprek met Marjolijn Feringa, schrijfster van het boek Agile Focus in besturing over agile op afstand. Ook wordt onderzocht of holocracy een oplossing is in deze tijd.