podcast header

Ontsla ruimhartig, want met de huidige mensen ga je het niet redden

Yolk26 mei 2020

50 miljoen trekt het kabinet uit voor ontwikkeling. En 13 miljard voor het behoud van de huidige banen. Is dat wel slim? Want hebben we niet juist andere mensen nodig in het nieuwe normaal? De stelling waar Maarten Korz en Henny van Egmond over spreken was: Ontsla ruimhartig, want met de huidige mensen ga je het niet redden. En dat lijkt te kloppen.

Kijk bijvoorbeeld wat het World Economic Forum daarover schrijft. En luister naar Wilbert Mulders, Global Workstream Lead Enterprise Clients bij Randstad, die we bellen. Randstad is een van de drie grootste uitzendbureaus ter wereld en zij zien het werk razendsnel veranderen. Wilbert licht het uitgebreid toe. Terzijde, Randstad verzamelt van grote bedrijven ook alle protocollen om terug naar kantoor te gaan, legt die naast elkaar en geeft organisaties advies. Gratis. Doen dus.

Het werk verandert razendsnel en dus is ontwikkeling van medewerkers nodig. Vooral de flexibele werkers, zo blijkt uit onderzoek van Randstad. Medewerkers die in dienst zijn zouden een ideal moeten sluiten, een concept dat prof. Aukje Nauta ontwikkelde. Organisaties die serieus aan de slag willen met de ontwikkeling van medewerkers kunnen terecht bij Randstad: 4 tips. Of je geeft mensen Tiptrack, een mooie tool van de Algemene Werkgevers Vereniging Nederland En mocht je toch nog thuis werken en je collega’s missen dan heeft Maarten nog een mooie tip voor de informele gesprekken: Yotribe