Toekomst voor jong creatief talent

Yolk29 augustus 2017

Yolks Henny van Egmond sprak als creative speaker tijdens de kick off van VijfD, een initiatief van vijf MBO-vakscholen met hoge verwachtingen van de toekomstmogelijkheden voor de studenten van hun creatieve opleidingen. Of die toekomst er is, is de vraag. De afgelopen tien jaar verdwenen honderdduizenden banen. 100.000 Nieuwe banen zouden er door het nieuwe belastingplan bijkomen. Tegelijk becijferde Het Centraal Plan Bureau dat er door nieuwe technologie 100.000 banen verdwijnen in de administratieve sector. Volgens de universiteit van Oxford wordt de helft van de huidige banen in de komende tien tot twintig jaar weg geautomatiseerd. Vijf MBO-scholen uit de creatieve sector laten het er niet bij zitten.

Er is hoop. Futuroloog Wim de Ridder schetst in zijn boek De ontdekking van de toekomst dat hij kansen ziet voor MBO-vaklieden en mensen met een creatieve opleiding. Niet al hun werk kan door een computer worden overgenomen. Maar dat alles anders wordt, staat ook voor VijfD buiten kijf. Ga er maar vanuit dat je geen baan vindt in de opleiding waar je nu voor wordt opgeleid, zorg dat je aangesloten blijft bij innovatie en ontwikkel je networking skills.

VijfD biedt opleidingsinstituten, bedrijven, professionals en jong creatief talent een platform om samen aan de slag te gaan en de toekomst vorm te geven.

De deur staat open voor geïnteresseerden via VijfD.