podcast header

Weg met het organigram. Omarm de chaos!

Yolk13 mei 2020

In de 4de aflevering van de podcast Let op! Situatie wijzigt bespreken Maarten Korz en Henny van Egmond de stelling Weg met het organigram. Omarm de chaos!

In deze vuca wereld is een traditionele organisatie met een dito manier van werken misschien niet de beste manier om uit de coronacrisis te komen. Moderne manieren van werken zoals holocratie, zelforganisatie en zelfsturing bieden alternatieven.

Henny en Maarten bellen met Jurriaan Kamer. Hij schreef de bestseller Formule X, een boek over hoe organisaties extreem kunnen accelereren, gebaseerd op hoe er in de Formule 1 wordt gewerkt. Tips en trucs zijn er ook. Voor wie meer wil weten over de veranderde wereld en hoe organisaties daarmee om kunnen gaan is het boek Brave New Work van Aaron Dignan een aanrader. Wie hem liever ziet spreken kan deze video bekijken. Wie meer wil weten over agile en vooral de rol van leiderschap daarbij kan terecht bij Marjolijn Feringa. Zij schreef een boek met de titel Agile Focus in besturing. Aan de slag gaan met holocratie, zelforganisatie en zelfsturing kan dat heel goed doen met de software van Holaspirit.