podcast header

Moe van trendwatchers? Ontwikkel je scenario denken

Yolk28 april 2020

In deze tweede aflevering van de podcast Let op! Situatie wijzigt praten Maarten Korz en Henny van Egmond over het fenomeen trendwatcher: Hebben ze het inderdaad altijd mis? Of kunnen organisaties toch wat met trends? Henny en Maarten bellen met Sjoerd Hardeman, econoom bij Rabobank, die vertelt over scenarioplanning.

 

Wil je meer weten over scenarioplanning? Kijk dan op de website van de Godfather van het denken in scenario’s Arie de Geus. Bekijk de vier scenario’s en de 5 stappen methode, van de Rabobank. Wat is scenarioplanning en hoe kun je er mee aan de slag? En een korte introductie tot scenarioplanning. Upboard en Jestertools zijn tools die je helpen met online scenario-planning.

Verschillende perspectieven zijn een belangrijk uitgangspunt bij vernieuwing. Lees bijvoorbeeld de blog van Coco Jansen over waarom ieder bedrijf met kunstenaars moet werken. Of de blog Niks mis met een goed conflict, waarom altijd maar streven naar consensus eigenlijk helemaal niet zo slim is. Wil je meer tools om online te innoveren? Kijk dan naar deze aflevering van InnoUpdate van Maarten Korz waarin hij meer dan 25 tools noemt om corporate innovatie online te faciliteren.